• Relatie therapie

Contactgegevens:

Psychologenpraktijk Essentie
Kochstraat 1-3
9728 KA Groningen

06 46 69 47 47
info@psychologenpraktijkessentie.nl

Contact

Relatietherapie

Loopt je relatie niet zoals je zou willen? Is er weinig intimiteit? Lukt het niet om met elkaar te communiceren? Of lopen jullie vast in bepaalde patronen? Wil je je relatie verbeteren, verdiepen en de verbinding tussen jullie herstellen?

Graag begeleid ik jullie in dit proces. In een relatiesessie bied ik jullie ruimte en aandacht om samen dieper in te gaan op de thema’s die bij jullie spelen. Ik maak gebruik van verschillende therapievormen afgestemd op jullie vraag en behoefte.

Wat ooit begon als twee volwassenen die verliefd werden op elkaar, omdat ze veel positieve eigenschappen in elkaar zagen, kan veranderen in een interactie waarbij een of beide kritiek heeft op de ander en deze probeert te veranderen.

Problemen in relaties kunnen ontstaan doordat we onze partner verantwoordelijk maken voor de oorzaak van onze pijnlijke gevoelens. Wanneer de eerste verliefdheid voorbij is, kunnen oude wonden en overlevingsmechanismen tevoorschijn komen, die opgeroepen worden door nabijheid en intimiteit. Dit kan je herinneren aan de eerste ervaringen met je verzorgers. Voor bijna niemand zijn deze ervaringen ideaal verlopen. Deze oude angsten en onvervulde behoeftes van het kind dat je was, komen tot uiting in een liefdesrelatie. Het gedrag van je partner staat dan symbool voor iets wat je onbewust aan een persoon of gebeurtenis uit het verleden doet denken.

In relatietherapie kun je ontdekken welk deel van jouw waarneming gaat over de werkelijkheid van het heden en welk deel een projectie is, omdat je de ander waarneemt vanuit het kind-bewustzijn. Je kunt op een liefdevolle manier contact maken met je oude pijn zodat deze gevoelens weer geïntegreerd kunnen worden. En je leert hoe je de destructieve overlevingspatronen die dan geactiveerd worden, kan loslaten.

In therapie kun je meer inzicht krijgen in je eigen gedrag en de dynamiek tussen jullie tweeën. Het is mogelijk om het negatieve interactiepatroon tussen jullie te doorbreken. Je leert disfunctionele gedragingen te vervangen door alternatieve gedragsmogelijkheden. Je kunt leren om je onderliggende gevoelens, angsten en behoeftes naar elkaar uit te spreken. Wanneer je gevangen zit in de pijn van je eigen ervaring is het vaak lastig om begrip voor de ervaring van je partner op te brengen. Door meer contact met elkaar te maken vanuit het volwassen bewustzijn kan er meer begrip en compassie voor elkaar ontstaan. Hierdoor komt er ruimte voor verandering en verbinding en kan een meer harmonieuze en liefdevolle relatie ontstaan.

Wanneer beide partners bereid zijn zich open te stellen voor contact met elkaar, dan biedt de relatie een enorm potentieel om te groeien. Je kunt niet alleen een diepe verbinding met elkaar vinden, maar ook een diepe verbinding met jezelf, met jouw essentie.

Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar voor alle belangrijke verbindingen die je met andere mensen aangaat, zoals met je kinderen, vriendschappen, werkrelaties etc. Relaties bieden mogelijkheden om onszelf beter te leren kennen en onszelf te helen.  

In relatietherapie maak ik o.a. gebruik van de methoden en technieken uit de Primal Rebirth Therapie, Systeemtherapie en EFT (Emotionally Focused Therapy).

Een relatiesessie duurt 90 minuten.

De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg (meestal één keer in de twee weken).

Hoe lang een therapietraject duurt hangt af van jullie  vraag. Gemiddeld duurt een traject een paar maanden tot een jaar, waarbij we de frequentie van de sessies steeds meer naar beneden brengen. Maar jullie kunnen ook kiezen voor een korter of langer traject. 

Als je benieuwd bent, meer zou willen weten, of je afvraagt of ik iets voor jullie kan betekenen, dan kun je me bellen of mailen voor meer informatie. Jullie zijn van harte welkom.

 

Contactgegevens:

Psychologenpraktijk Essentie
Kochstraat 1-3
9728 KA Groningen

06 46 69 47 47
info@psychologenpraktijkessentie.nl

Contact
 • Cognitieve gedragstherapie

  Cognitieve gedragstherapie

  Cognitieve Gedragstherapie is een bewezen effectieve en doelgerichte psychologische behandeling voor verschillende psychische

  Lees meer
 • Primal Rebirth Therapie

  Primal Rebirth Therapie

  Primal Rebirth therapie is een lichaamsgerichte groeitherapie, waarbij het innerlijk kind als metafoor centraal staat....

  Lees meer
 • Traumatherapie

  Traumatherapie

  Het begrip trauma gebruiken we niet alleen voor de gevolgen van grote gebeurtenissen zoals een ramp, verlies van een naaste of

  Lees meer
 • Lichaamsgerichte psychotherapie

  Lichaamsgerichte psychotherapie

  Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Emotionele problemen uiten zich vaak ook lichamelijk. Dit vertaalt z

  Lees meer
 • Transpersoonlijke therapie

  Transpersoonlijke therapie

  Transpersoonlijke Therapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie met als doel bewustwording. Bewustwording is een.....

  Lees meer
 • Emotionally Focused Therapy

  Emotionally Focused Therapy

  Emotionally Focused Therapy is een nieuwe bewezen effectieve vorm van relatietherapie. Met EFT verbetert de verbondenhei

  Lees meer
 • EMDR

  EMDR

  EMDR is een kortdurende, bewezen effectieve behandelmethode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een.....

  Lees meer
 • Meditatie

  Meditatie

  Meditatie is een staat van “zijn”. Het is het vermogen om in het hier en nu, zonder oordeel, aanwezig te zijn. Meditatie betek

  Lees meer
 • Mindfulness

  Mindfulness

  Mindfulness betekent volledig bewust zijn van je huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met.....

  Lees meer
 • Individuele therapie

  Individuele therapie

  Misschien zoek je hulp voor een specifiek probleem of ben je op zoek naar meer kwaliteit of verdieping in je leven.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.